Ga naar

 Ga naar

Tante Door Kip

Het Tante Door kipconcept richt zich op een betere balans tussen dier, milieu en mens en biedt jou duidelijkheid in leefwijze en opgroei van onze kippen. Zo kies je bewust jouw stukje kip.

Gericht op een betere balans tussen dier, milieu en mens

Wij kunnen niet in één dag de wereld veranderen, maar samen met jou doenwe elke dag een stapje. Binnen het Tante Door kipconcept streven wij naar een continue verbetering van de balans tussen de facetten dier, milieu en mens. Om tot een, naar onze mening, betere balans te komen hebben wij weloverwogen keuzes gemaakt. Keuzes als het langzaamgroeiende ras, de leeftijd van onze kippen, het soort voer, het niet gebruik maken van medicijnen, het gegarandeerde inkomen voor onze Tante Door boeren, maar ook de vestigingsplaatsen van onze bedrijven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sinds onze start in 2014 hopen wij dat onze keuzes binnen het Tante Door kipconcept hebben geleid tot een bijdrage aan een betere balans tussen dier, milieu en mens.

Dierenwelzijn

Milieu

Mens

Binnen het Tante Door kipconcept hebben wij bewust gekozen voor een langzaamgroeiend ras. Zo leeft Tante Door gemiddeld 30% langer dan een reguliere kip. Naast een optimaal stalklimaat, stalverrijking en afleidingsmateriaal hebben onze kippen een natuurlijk dag- en nachtritme. Binnen ons concept kijken wij niet alleen naar het maximaal aantal kippen per vierkante meter, maar juist ook naar het maximaal aantal kilo per vierkante meter. Tevens vinden wij het belangrijk dat naast onze boeren ook het moederdierbedrijf, de broederij en de slachterij in Nederland gevestigd zijn om de onderlinge transporttijden zo kort als mogelijk te houden.

Veel dierlijke producten hebben in een bepaalde mate een CO2-voetafdruk. Omdat onze Tante Door kippen trager groeien en langer leven dan bijvoorbeeld reguliere kippen hebben zij ook meer voer nodig. Als wij de vergelijking trekken op het gebied van de CO2-voetafdruk tussen bijvoorbeeld reguliere en biologische kippen zijn wij van mening dat onze Tante Door kippen hier tussenin zitten. Ook de soja die wij voor het voer van onze Tante Door kippen gebruiken is verantwoorde soja (RTRS), dit houdt in dat er bij het telen is gelet op het verantwoordelijk omgaan met de wetgeving, arbeid, gemeenschap, natuurlijke omgeving en goede landbouwpraktijken.

Wij vinden het belangrijk dat onze Nederlandse boeren een eerlijke prijs ontvangen. Wij voorzien de boer in een gegarandeerd inkomen wat neerkomt op een vaste prijs per vierkante meter voor het verzorgen van onze Tante Door kippen. Dagelijks zetten onze boeren zich met volle overgave in om Tante Door een goed leven te geven. Onze boeren geven aan dat zij veel plezier beleven aan het verzorgen van onze Tante Door kippen en trots zijn om deel uit te maken van dit mooie concept.

Volledig antibiotica- en cicciodiostaticavrij concept

 

Het gebruik van antibiotica en coccidiostatica wordt in de gehele keten van het Tante Door volledig uitgesloten. Om te voorkomen dat de Tante Door kippen ziek worden krijgen zij speciaal voer. Door het toevoegen van etherische oliën, zuren en butyraten aan het voer van de Tante Door kippen wordt de darmgezondheid ondersteund. De etherische oliën en zuren werken antibacterieel en butyraten werken ontstekingsremmend en hebben daarmee een helende werking op de darm. Tante Door is een 100% antibioticavrij kipconcept en daarnaast het eerste kipconcept in Nederland dat volledig is overgestapt op coccidiostaticavrij voer. Ook is het vlees van onze Tante Door kippen volledig vrij van Salmonella*.

 

100% antibioticavrij kipconcept 

Binnen het gehele Tante Door kipconcept wordt geen antibiotica gebruikt. Dit houdt in dat wij het gebruik van antibiotica zoveel mogelijk proberen uit te sluiten. Op het moment dat onze Tante Door kippen ziek worden en natuurlijke middelen niet werken krijgen zij na goedkeuring van de dierenarts antibiotica toegediend door de dierenarts. Deze kippen zullen vervolgens niet onder het concept Tante Door verkocht worden. Je kunt er dus 100% zeker van zijn dat het gehele concept – en dus niet alleen het vlees – van Tante Door antibioticavrij is.

Cocciodiostaticavrij voer

Coccidiose is een wereldwijd voorkomende pluimveeziekte. De oorzaak is de eencellige darmparasiet Eimeria, waarvan zeven varianten bekend zijn. Cellen van de verschillende coccidiose-soorten zijn in principe altijd op een pluimveebedrijf aanwezig en 99% van alle kippen krijgt dan ook een coccidiose infectie, van reguliere kippen tot aan biologische kippen, ze krijgen er allemaal mee te maken.

Rund

Lam

Varken

Kip

Kalkoen

Gevogelte

Wild

Altijd op de hoogte met onze nieuwsbrief

Onze social media kanalen


Thuisbezorgd door Zeevla

In Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen


Kies bewust

Eerlijk en duurzaam


Lekker en Lokaal

van uw poelier in IJzendijke